Jetro Willems, Mauro Icardi en José Fonte

Twee hete transferweken te gaan: dit zijn de verlanglijstjes van de topclubs

Twee hete transferweken te gaan: dit zijn de verlanglijstjes van de topclubs

19-08-2016 14:00
6

Na maanden vol gigantische bedragen en spectaculaire deals komt het einde van de transferwindow in zicht. Clubs hebben nog ongeveer twee weken de tijd om zich te verzekeren van die ene gewenste aankoop. Waar liggen op dit moment de prioriteiten voor diverse topteams? VoetbalPrimeur zet de transferlijstjes van tien grootmachten op een rij. 

Liverpool: een linksback
Jürgen Klopp trok deze zomer al de portemonnee voor onder meer Georginio Wijnaldum (Newcastle United) en Sadio Mané (Southampton). Nu wil de Duitse manager van Liverpool graag nog een linksback aan zijn selectie toevoegen. Alberto Moreno bewees tegen Arsenal (3-4 nederlaag) eens te meer dat hij tekort komt voor de Premier League. Veelgenoemde kandidaten: Jetro Willems (PSV) en Jonas Hector (1. FC Köln), al heeft laatstgenoemde zijn contract bij de Duitse club onlangs verlengd.

Chelsea: een centrale verdediger
Britse media weten het zeker: Chelsea gaat in de slotweken van augustus het eigen transferrecord - dat nu op circa 55 miljoen euro staat - waarschijnlijk verbreken om de komst van een nieuwe defensieve kracht mogelijk te maken. Lijdend voorwerp is Kalidou Koulibaly, een Senegalese reus van SSC Napoli met een verleden bij RC Genk. De grootmacht uit Napels vraagt voor de stopper een bedrag van ruim zestig miljoen. 

https://gyazo.com/35038c07f4b23f33e4abf95be8527630

Internazionale: een aanvallende middenvelder
De tijd dringt voor Frank de Boer bij zijn nieuwe club Internazionale. Aanstaande zondag staat de eerste speelronde van de Serie A - Inter gaat op bezoek bij Chievo Verona - op het programma, maar de selectie van de grootmacht uit Milaan is nog niet op orde. Het aantrekken van een aanvallende, creatieve middenvelder met scorend vermogen heeft nu prioriteit. Onder meer Samir Nasri (Manchester City) en Oscar (Chelsea) worden gelinkt. 

Juventus: een vervanger voor Paul Pogba
Dé transferklapper van deze zomer kwam op naam van Juventus. De Serie A-kampioen verkocht Paul Pogba voor een recordbedrag aan Manchester United. De Oude Dame shopte er zelf ook lustig op los: onder meer Gonzalo Higuain, Mehdi Benatia, Dani Alves en Miralem Pjanic werden gecontracteerd. Trainer Max Allegri hoopt ook nog een opvolger voor Pogba te kunnen verwelkomen. PSG-ster Blaise Matuidi is volgens Italiaanse media een optie. 

Arsenal: een centrale verdediger én een spits
Elke zomer lijkt zich bij Arsenal hetzelfde verhaal te ontvouwen: de fans schreeuwen om topversterkingen, Arsène Wenger houdt lang de hand op de knip en komt in extremis tóch nog met een grote naam op de proppen. Zo ging het in ieder geval eerder met Mesut Özil (2013) en Alexis Sánchez (2014). Supporters van The Gunners zien graag nog een centrale verdediger en een spits komen. Arsenal zou momenteel druk in onderhandeling zijn met Valencia over Duits international Shkodran Mustafi (foto onder). Ook Olympique Lyon-aanvaller Alexandre Lacazette staat op het lijstje van Wenger. 

https://gyazo.com/06b8f202b89ed96259401d42e776f324

Everton: een keeper plus een extra spits
Van Everton werd deze zomer het nodige transferspektakel verwacht. Ronald Koeman legde weliswaar dertig miljoen euro op tafel voor Crystal Palace-aanvaller Yannick Bolasie, maar een échte topaankoop - nee, die moet waarschijnlijk nog volgen. The Toffees zoeken een keeper, iemand die de concurrentie kan aangaan met Maarten Stekelenburg. Joe Hart (Manchester City) is de meest logische kandidaat. Ook de komst van een extra spits is noodzakelijk. Wilfried Bony, collega van Hart, wordt al weken gelinkt aan Everton. De naam van Sébastien Haller (FC Utrecht) valt regelmatig. 

Manchester United: een ervaren verdediger
Hoewel José Mourinho deze week vertelde dat er na de komst van Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan en Eric Bailly géén extra versterkingen verwacht hoeven te worden, lijkt Manchester United nog altijd te azen op een buitenkansje. José Fonte, Portugees international en captain van Southampton, is in beeld om de defensie te versterken. Als de overbodige Marcos Rojo eenmaal verkocht is, komen Mourinho en United waarschijnlijk in actie. 

FC Barcelona: een back-up voor 'MSN' én een keeper
Lucas Digne, Samuel Umtiti, Denis Suarez, André Gomes: landskampioen FC Barcelona gaf de selectie deze zomer een forse kwaliteitsimpuls. En er zijn méér versterkingen op komst. Zoals inmiddels bekend wil Barça een extra keeper naar Nou Camp halen. Met Ajax wordt momenteel onderhandeld over Jasper Cillessen. Daarnaast wil trainer Luis Enrique graag een spits, iemand die de honneurs kan waarnemen wanneer Lionel Messi, Neymar of Luis Suarez een keer een vakantiedag opneemt. Barcelona hoopt Spaans international Paco Alcácer (foto onder) los te weken bij Valencia.

https://gyazo.com/beb4b090181d091d116fff0d06441358

SSC Napoli: een extra spits
Dik negentig miljoen euro ontving Napoli deze zomer voor Gonzalo Higuain. Ongeveer een derde van dat bedrag werd overgemaakt naar Ajax. Arek Milik tekende voor vijf jaar in Napels, maar de Serie A-grootmacht wil nu nóg een spits aantrekken. Verwacht wordt dat Napoli ergens in de komende dagen een megabod gaat uitbrengen op Mauro Icardi, goalgetter en aanvoerder van Internazionale. Dat zou een pijnlijk verlies zijn voor de Nerazzurri en Frank de Boer. 

Tottenham Hotspur: een concurrent voor Alli en Eriksen
Spurs-manager Mauricio Pochettino liet deze week blijken dat hij na het binnenhalen van Victor Wanyama (Southampton) en Vincent Janssen (AZ) nog één á twee spelers aan zijn selectie hoopt toe te voegen. Deelname aan de Champions League zal veel vergen van de jonge selectie van de Londense grootmacht. Tottenham mikt sowieso op de komst van een aanvallende middenvelder die de concurrentie kan aangaan met onder meer Dele Alli en Christian Eriksen. De naam van de jonge Kroaat Ante Coric (Dinamo Zagreb) valt steeds vaker. Ook Adrien Silva (Sporting Portugal) en Marseille-revelatie Georges-Kevin N'Koudou maken kans op een transfer naar White Hart Lane.