Van Bronckhorst over Oranje-afwezige: Het liefst heb ik hem bij Oranje

Van Bronckhorst over Oranje-afwezige: "Het liefst heb ik hem bij Oranje"

19-08-2016 15:56
7

Met Tonny Vilhena, Rick Karsdorp en Steven Berghuis telt de voorselectie van het Nederlands elftal drie Feyenoorders. Terence Kongolo ontbreekt en dat terwijl trainer Giovanni van Bronckhorst bijzonder tevreden over hem is.

"Terence is een goede, talentvolle verdediger waar wij mee aan de slag gaan", zei Van Bronckhorst vrijdagmiddag op de persconferentie. "Hij zal zijn ontwikkeling moeten blijven maken en daar helpen wij hem bij. Het liefst heb ik hem bij Oranje, maar die keuze ligt bij de bondscoach. Ik als clubcoach moet hem optimaal laten presteren voor Feyenoord zodat hij het de bondscoach moeilijk kan maken."

Van Bronckhorst is zelf heel tevreden met de prestaties van Kongolo in Rotterdam. "Terence speelt nu centraal en dat doet hij goed. Je ziet dat hij nog stappen maakt als verdediger. Het is een fysiek sterke jongen geworden, al kan hij nog fysieker en nog sterker worden. Maar ik ben tevreden met het centrale duo dat hij vorm met Eric (Botthegin, red.). Dat staat goed met een koppel dat er alles aan doet om de nul te houden."