Penaltysyndroom CilIessen: 'Belachelijk als hij daarop wordt afgerekend'

Penaltysyndroom CilIessen: 'Belachelijk als hij daarop wordt afgerekend'

19-08-2016 16:47
33

Jasper Cillessen en penalty's: het is zoals bekend geen gelukkige combinatie. Gabor Babos, zijn oude maatje van NEC, vindt alle discussie over de achilleshiel van de Ajax-doelman flauw.

Cillessen kreeg 26 keer de kans om een strafschop te keren, slaagde daar één keer in, maar de rebound in de oefeninterland tegen Wales ging er in de rebound alsnog in. "Het is frustrerend voor een keeper als dat breed wordt uitgemeten in de pers", aldus Gabor Babos in gesprek met Voetbal International.

"Maar je weet dat je bij strafschoppen geen hoofdrol speelt. De kans dat-ie erin gaat, is vele malen groter dan dat je hem stopt. Je moet geluk hebben. Natuurlijk is zo'n statistiek opvallend, maar je kunt niet álles hebben. Ik zou het belachelijk vinden als hij daarop wordt afgerekend."

NEC-icoon Dennis Gentenaar beschermt Cillessen ook. "Er wordt tegenwoordig nou eenmaal veel gepraat. In mijn tijd had je dat nog niet zo. Nu zijn er praatprogramma's op FOX Sports, is er Voetbal Inside, nog iets op Ziggo en natuurlijk word je ook op social media soms aangepakt. Dat is lastig. Maar ja, je speelt bij Ajax én Oranje. Dan worden er dingen van je verwacht die je op dat moment misschien nog niet kunt."