FC Utrecht krijgt z'n zin bij Ramselaar-transfer: 'Van der Hoorn, Toornstra...'

FC Utrecht krijgt z'n zin bij Ramselaar-transfer: 'Van der Hoorn, Toornstra...'

19-08-2016 20:27
6

Hoewel PSV anders beweert, heeft FC Utrecht voor de deze week verkochte Bart Ramselaar precies het bedrag ontvangen wat het in gedachten had. Dat vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik aan het Algemeen Dagblad. 

"Als je de transfersom, bonussen en doorverkooppercentage optelt, kom je op een transfer van het niveau tussen Dries Mertens en Kevin Strootman uit", beweert Van Schaik. Vijf jaar geleden verkasten Mertens en Strootman voor opgeteld dertien miljoen euro van Utrecht naar Eindhoven. 

Of de transfer van Ramselaar nu betekent dat Utrecht sterspeler Sébastien Haller niet meer hoeft te vekopen? Nee, helaas. "Als een club ons beoogde bedrag op tafel legt, kunnen we dat in het belang van de toekomst van FC Utrecht niet weigeren."

"Ik snap de ophef bij een deel van de aanhang als er dragende spelers vertrekken, maar onze scouting heeft bewezen goed te reageren op transfers. Mike van der Hoorn, Jens Toornstra, Steve de Ridder...allemaal hebben ze waardige opvolgers gekregen", besluit Van Schaik.