ADO Den Haag koploper na derde zege op rij: Excelsior geklopt in Rotterdam

ADO Den Haag koploper na derde zege op rij: Excelsior geklopt in Rotterdam

19-08-2016 21:53
20

ADO Den Haag is in ieder geval voor één nachtje koploper van de Eredivisie. Vrijdagavond boekte de formatie van trainer Zeljko Petrovic zijn derde zege in drie competitieduels. Excelsior was ditmaal het slachtoffer. ADO won in Rotterdam met 2-1. 

Excelsior, dat net als de gasten z'n eerste twee duels van het nieuwe seizoen won, begon goed aan het duel op Woudestein. Jurgen Mattheij tekende na acht minuten spelen voor de openingstreffer. Vorig week, tegen FC Groningen, was de verdediger ook al trefzeker. 

Nog voor de pauze maakte ADO de 1-1. Gervane Kastaneer tekende voor de gelijkmaker. Het was voor de jonge aanvaller alweer zijn derde treffer in drie competitieduels. Afgelopen week maakte Kastaneer er twee tijdens het uitduel met Vitesse. 

Na de rust was ADO de betere ploeg. Cultheld Tommie Beugelsdijk kroonde zich tot matchwinner. De verdediger kwam mee naar voren bij een corner. Edouard Duplan legde de bal panklaar op het hoofd van Beugelsdijk: 1-2. ADO heeft nu negen uit drie. PSV kan zaterdagavond langszij komen. Ook Feyenoord ligt nog op koers voor drie opeenvolgende zeges.