Update: Cillessen staat zondag 'gewoon' op trainingsveld in Amsterdam

Update: Cillessen staat zondag 'gewoon' op trainingsveld in Amsterdam

21-08-2016 13:30
88

Jasper Cillessen heeft volgens het Catalaanse Sport een akkoord bereikt met FC Barcelona over een vijfjarig contract. De doelman van Ajax is hard op weg zijn droomtransfer naar de Spaanse topclub te verwezenlijken. 

De Telegraaf meldt dat de transfersom hoger ligt dan het eerste bod dat Barça uitbracht. Waar aanvankelijk gerept werd over een bedrag tussen de tien en twaalf miljoen euro, lijkt Ajax nu ruim veertien miljoen euro te gaan vangen voor de doelman van het Nederlands elftal. Daarmee gaan de Amsterdammers op zoek naar een opvolger van Cillessen. Newcastle United-doelman Tim Krul, die zo'n vijf miljoen euro moet kosten, is bij Ajax aangewezen als de topkandidaat.

Het vertrek van Cillessen naar FC Barcelona hangt samen met de aanstaande transfer van Claudio Bravo naar Manchester City. Manager Pep Guardiola trekt minimaal zestien miljoen euro uit voor de komst van de doelman. Marc-André ter Stegen wordt de nieuwe eerste keus onder de lat bij Barcelona, met Cillessen als back-up. 

Update 10.27 uur: Ook De Telegraaf meldt een een akkoord tussen Jasper Cillessen en FC Barcelona. De doelman van het Nederlands elftal gaat tekenen voor vijf jaar. Ajax en Barça naderen een akkoord over de transfersom, die ruim boven de veertien miljoen euro ligt.

Update 21/8: Het is de vraag of de transfer van Cillessen naar Barcelona zondag al afgerond was. De goalie van Ajax was 's middag gewoon te bewonderen op het trainingsveld van de Amsterdamse grootmacht, die een dag in eerder in eigen huis met 2-1 verloor van Willem II. Cillessen zat tijdens dat duel op de tribune. André Onana verving hem onder de lat.