EK-ophef bij België 'overdreven': 15 spelers stonden netjes op een rij te roken

EK-ophef bij België 'overdreven': "15 spelers stonden netjes op een rij te roken"

20-08-2016 09:16
5

Het was een opmerkelijk moment tijdens het EK van België: Thomas Meunier en Michy Batshuayi mochten het trainingskamp van de Rode Duivels midden in het toernooi verlaten om hun transfers naar respectievelijk Paris Saint-Germain en Chelsea af te ronden. 

In België onstond heisa over de verleende toestemming van de inmiddels vertrokken bondscoach Marc Wilmots, maar Meunier snapt daar niets van. "Ik vind dat normaal, ja", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws. "Ik wil Marc Wilmots trouwens bedanken voor de vrijheid die hij heeft gegeven, voor mij en voor Batshuayi. Op zo'n moment moet het snel gaan, want het momentum kan zo weer voorbij zijn. Het gaat tenslotte om je toekomst die je veilig kan stellen, sportief én financieel."

"Wilmots is zelf speler geweest, hij weet hoe het werkt", vervolgt Meunier, die de ophef rond het voorval overdreven vond. "Het heeft geen enkele invloed gehad op onze prestaties. Je hebt toch liever dat ik op een vrije middag over een transfer onderhandel dan dat ik bier ga drinken op een terrasje in Bordeaux, niet?

"Ik vind dat er veel te veel commotie gemaakt is rond die transfers. Hetzelfde met die video waarop Nainggolan te zien is met een pakje sigaretten. Daar help je de nationale ploeg geen stap mee vooruit. Toen we met Club Brugge twee jaar geleden tegen Torino speelden, stonden vijftien spelers van Torino de dag voor de match netjes op een rij te roken voor ze hun bus opstapten", besluit hij.