Zware weken voor PSV-aanwinst: Ik ga wel even het gebouw schilderen ofzo

Zware weken voor PSV-aanwinst: "Ik ga wel even het gebouw schilderen ofzo"

20-08-2016 12:58
3

Het is wennen voor Hidde Jurjus tijdens zijn eerste weken in dienst van PSV. De van De Graafschap overgenomen goalie vertelt in gesprek met Voetbal International dat het voor hem behoorlijk aanpoten is op de trainingen van de landskampioen. 

"Je denkt dat wanneer je twee jaar betaald voetbal hebt gespeeld, je aardig wat kan. Dan kom je hier op het trainingsveld en begin je toch even te twijfelen. Ik train elke dag met het eerste elftal mee. Ik moet heel eerlijk zeggen ik dacht de eerste twee weken wel eens: ik ga wel even het gebouw schilderen ofzo."

"Het gaat zo ongelofelijk snel. De afmaakvormen, partijspelen", vervolgt hij. "Dit zijn jongens op Champions League-niveau. Als je van De Graafschap komt is dat gewoon een grote stap. Maar ik vind het geweldig. Hier word ik beter van."

Jurjus staat dit seizoen onder de lat bij Jong PSV. De sluitpost vindt het geen probleem dat hij een stapje terug heeft moeten doen, van de Eredivisie naar de Jupiler League. "We spelen een heel ander spel dan dat ik gewend was bij De Graafschap. Het voetbal is altijd leidend. Daar kan ik natuurlijk nog het nodige van leren. Vaak zoeken naar de voetballende oplossing."