PSV verhuurt overbodige middenvelder: Met mijn creativiteit het team helpen

PSV verhuurt overbodige middenvelder: "Met mijn creativiteit het team helpen"

20-08-2016 13:48
7

Marcel Ritzmaier speelt dit seizoen op huurbasis voor Go Ahead Eagles. PSV stalt de Oostenrijkse middenvelder per direct in Deventer. Go Ahead maakt dat zaterdagmiddag via de officiële kanalen bekend. 

Vorig jaar verhuurde PSV de linkspoot aan NEC en daarvoor werd hij uitgeleend aan SC Cambuur. Nu volgt er dus een uitstapje naar promovendus Go Ahead. "Go Ahead Eagles is een echte volksclub, dat past bij mij", vertelt Ritzmaier op de website van zijn nieuwe club. "Met Cambuur heb ik in De Adelaarshorst gespeeld en ik was meteen onder de indruk van het fanatisme van het publiek. Mooi stadion ook. Bij Go Ahead Eagles heb ik drie doelen: weer voetballen op het hoogste niveau, mezelf bewijzen en het allerbelangrijkste: met mijn creativiteit het team helpen."

Technisch manager Dennis Bekking is blij met het binnenhalen van de speler. "Marcel is nog jong, maar heeft bij Cambuur, NEC, PSV en in de vertegenwoordigende elftallen van Oostenrijk veel ervaring opgedaan. Hij beschikt over een prima eindpass, is creatief en is in staat tussen de linies te spelen. Marcel voegt daarmee het nodige vernuft toe aan de selectie." Maandag sluit Ritzmaier aan bij de selectie van trainer Hans de Koning.