Agüero grote man aan City-zijde; arbiter zet toon met strafschoppen

20-08-2016 15:22
7

Manchester City heeft een 1-4 zege geboekt op bezoek bij Stoke City tijdens de tweede speelronde van de Premier League. Sergio Agüero en Nolito waren met twee doelpunten de grote mannen in Stoke-on-Trent.

Manchester City speelde vooral voor rust goed met het typische Pep Guardiola-spelletje, maar de wedstrijd viel vooral op vanwege de arbitrale beslissingen van scheidsrechter Mike Dean. Waar duw- en trekwerk in het strafschopgebied bij corners en vrije trappen vaak door de vingers wordt gezien, greep de arbiter greep dit keer bij het minste of geringste vasthouden keihard in. Manchester City kreeg daardoor een penalty in de eerste helft, die benut werd door Agüero.

Nadat de Argentijn met zijn hoofd knap voor 0-2 zorgde, was het na rust scheidsrechter Dean die zich weer liet gelden. Ryan Shawcross kreeg een dubieuze penalty mee na heel licht vasthouden van Raheem Sterling en Bojan Krkic benutte het buitenkansje: 1-2.

Manchester City hield de controle over de wedstrijd en maakte er uiteindelijk 1-3 van door een doelpunt van Nolito, die een pass van Keleichi Iheanacho tot doelpunt promoveerde. In de absolute slotminuut werd het ook nog eens 1-4 door opnieuw Nolito. Voor City is het de tweede zege van het seizoen. Vorige week werd met 2-1 van Sunderland gewonnen.