Update: Gereanimeerde Ikedia maakt het goed na schrikmoment bij Lucky Ajax

Update: Gereanimeerde Ikedia maakt het goed na schrikmoment bij Lucky Ajax

22-08-2016 22:33
7

Een heftig bericht uit Haarlo. Pius Ikedia, oud-profvoetballer, is net na het laatste fluitsignaal tijdens de wedstrijd van Lucky Ajax tegen sportclub Haarlo in elkaar gezakt. De ex-Ajacied (hierboven op een archieffoto te zien) moest gereanimeerd worden.

Ikedia is inmiddels weer bij kennis en praat met het aanwezige ambulancepersoneel. De schrik zit er in Haarlo flink in. "Gelukkig is hij bij kennis en zijn er om hem heen voldoende mensen, waaronder ambulancepersoneel en vrijwilligers van sportclub Haarlo, die hem vakkundig kunnen helpen", zegt Haarlo-voorzitter Dick Teunissen in gesprek met Gelre FM. "We hopen allemaal dat het goed afloopt."

De wedstrijd, die in een 2-7 overwinning voor Lucky Ajax eindigde, was net afgelopen toen Ikedia in elkaar zakte. Omstanders snelden naar de oud-aanvaller toe om hem te reanimeren. Ook hulpverleners waren er snel bij om Ikedia terug bij kennis te krijgen. De 36-jarige Nigeriaan speelde tussen 1999 en 2002 voor Ajax en kwam in Nederland ook in actie voor FC Groningen, RBC Roosendaal, AZ en toenmalig hoofdklasser OFC.

Update 17.03 uur: Pius Ikedia is stabiel en bij kennis per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht. Naar aanleiding van een hartfilmpje wordt 'het een en ander voor de zekerheid goed uitgezocht', meldt Sportclub Haarlo via Twitter.

Update 22/8 22.33 uur: Het gaat goed met Pius Ikedia, die zaterdag tijdens een wedstrijd van Lucky Ajax ineenstortte en gereanimeerd moest worden. Uit onderzoek in het ziekenhuis is niets bijzonders naar voren gekomen en men hoopt dat het een incident is geweest. Rodger Lahr, teammanager van Lucky Ajax, heeft namens Ikedia Sportclub Haarlo, en in het bijzonder Calle Memelink en Jeroen Reijntjes die hem reanimeerden, bedankt voor het adequate handelen.