Overmars: 'Ik dacht: lekker rustig. Die hebben we. Niks geen gedonder meer'

Overmars: 'Ik dacht: lekker rustig. Die hebben we. Niks geen gedonder meer'

20-08-2016 18:03
25

Arek Milik werd vorige maand voor het monsterbedrag van 32 miljoen euro verkocht aan Napoli. Eerder gaf Ajax een statement af dat de Poolse spits nog een jaar in Amsterdam zou blijven. Marc Overmars legt bij Ajax TV uit hoe de situatie in elkaar zit.

"Dat had ik ook niet verwacht", aldus de directeur spelersbeleid. "Er was wel interesse voor hem, maar niet zo aantrekkelijk dat we daar op in wilden gaan. Ik dacht ook: lekker rustig. Die hebben we. Niks geen gedonder meer. Dan zie je dat Napoli voor veel geld iemand anders verkoopt (Gonzalo Higuain voor 94 miljoen euro naar Juventus, red.). Toen begonnen ze weer te bellen. Dan gaat het bedrag zo omhoog. Als het bij die clubs regent, dan druppelt het hier."

Wedden

Meer odds

Als vervanger van Milik werd Bertrand Traoré binnengehaald. De jonge spits kwam op huurbasis over van Chelsea. "Daar zijn we hartstikke blij mee. We hebben Milik verkocht, wat op het laatst verrassend was", vertelt Overmars. "We hadden eigenlijk afgesproken dat hij een jaar zou blijven. Traoré stond voor langere tijd al hoog op ons verlanglijstje."

Overmars zegt dat Ajax niet zomaar geld uitgeeft voor een speler. "Zo'n proces is heel moeizaam. We willen het allerhoogste. Alles wat daaronder zit, dan maar niet. Dat los je intern op. Met Traoré is het gelukt. Maar we zullen onze neus ook nog wel een keer stoten."