Enorme misser komt Roda JC duur te staan: Vitesse wint nipt in Kerkrade

Enorme misser komt Roda JC duur te staan: Vitesse wint nipt in Kerkrade

20-08-2016 20:23
11

Vitesse heeft zich goed hersteld van de teleurstellende thuisnederlaag die het een week geleden incasseerde tegen ADO Den Haag. De formatie van trainer Henk Fraser won zaterdagavond met 1-0 bij Roda JC. 

Tijdens de eerste helft in het Parkstad Limburg Stadion gebeurde er weinig. Eén goed Vitesse-moment was genoeg voor de openingstreffer. Na 22 minuten viel een dieptepass achter de verdediging van Roda. Chelsea-huurling Lewis Baker was er als de kippen bij om het buitenkansje te benutten: 0-1. 

In de rust greep Fraser al in. De zestienjarige Mitchell van Bergen kwam in het veld voor de zwak spelende Nathan. Ricky van Wolfswinkel had kort na de pauze een grote kans op de 0-2, maar Benjamin van Leer keerde zijn inzet. Aan de andere kant van het veld greep Eloy Room goed in toen hij werd getest door Mikhail Rosheuvel. 

In de slotfase was Roda héél dichtbij de gelijkmaker. Adil Auassar legde de bal breed op Nestoras Mytides, maar de spits mikte de bal van dichtbij op de paal - een enorme misser. Vitesse heeft nu zes punten uit drie gespeelde duels. Roda (twee punten) wacht nog op de eerste zege van het nieuwe seizoen.