Wéér dure misser Ajax: Willem II zorgt voor grote stunt in Amsterdam

20-08-2016 21:39
221

Ajax heeft voor het eerst in de historie een thuisnederlaag geleden tegen Willem II. Na het gelijkspel tegen Roda JC (2-2) vorige week, ging de equipe van coach Peter Bosz zaterdag in de Arena met 1-2 onderuit tegen de Tilburgers.

De Amsterdammers beleefden nog wel een bliksemstart doordat Davy Klaassen al na 23 seconden raak kopte, maar Willem II had die achterstand binnen het half uur omgebogen. Erik Falkenburg en Fran Sol profiteerden van grote gaten in de Ajax-defensie. Door de nederlaag kijkt Ajax na drie speelronden al tegen een achterstand van vijf punten aan op titelhouder PSV.

Het zag er aanvankelijk veelbelovend uit voor Ajax, dat Klaassen een voorzet van Anwar El Ghazi zag binnenwerken. Waar het publiek al riep om tien treffers, wist de thuisploeg echter niet door te drukken. Willem II bood venijnig partij en kwam halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Falkenburg schoot raak na een fraaie actie van Bruno Andrade, al gaf Ajax veel ruimte weg.

Vijf minuten later stond het zelfs 1-2. Opnieuw zag de defensie van de Amsterdammers er niet goed uit. Sol werd volledig vrijgelaten in het strafschopgebied en profiteerde optimaal. Ajax kreeg op slag van rust nog een tegenvaller te verwerken, toen Mitchell Dijks zich geblesseerd moest laten vervangen door Nick Viergever. Onder een striemend fluitconcert zochten de manschappen van Bosz vervolgens de kleedkamers op.

Met invaller Daley Sinkgraven ging Ajax in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar het spel werd er niet beter op. Donny van de Beek, de vervanger van de geblesseerde Nemanja Gudelj, en Davinson Sanchez waren gevaarlijk, maar zij wisten doelman Kostas Lamprou niet te verschalken. Ajax kent zodoende een slechte generale voor de return tegen FK Rostov in Rusland.