NEC blijft ongeslagen: Heerenveen geklopt door goals van Dumic en Ofosu

20-08-2016 22:35
22

NEC heeft zaterdagavond de eerste overwinning van het seizoen geboekt. SC Heerenveen werd in Nijmegen met 2-1 geklopt. Dario Dumic en Reagy Ofosu scoorden namens de formatie van trainer Peter Hyballa.

Zowel NEC als Heerenveen speelde de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen gelijk. Beide teams wilden zaterdag dus dolgraag de eerste driepunter van het prille seizoen binnenslepen. Na ruim een halfuur spelen kwam de thuisploeg op 1-0. Dumic kopte raak uit een corner. Lang kon NEC niet genieten van die voorsprong. Binnen enkele minuten tekende middenvelder Pelle van Amersfoort voor de gelijkmaker.

Na de rust bleven de twee ploegen in evenwicht. De wedstrijd kon beide kanten opgaan. Heerenveen was vooral aan de bal - ruim zeventig procent balbezit, maar uiteindelijk was het Ofosu, twee weken geleden ook al belangrijk tegen PEC Zwolle, die uitgroeide tot matchwinner. Quincy Owusu-Abeyie vond de Duitse aanvaller, die vanaf rechts naar binnen kwam en Erwin Mulder met zijn linkervoet in de korte hoek passeerde.

In het resterende halfuur verdedigde NEC de voorsprong met man en macht - succesvol. Heerenveen heeft na drie gespeelde duels twee punten; NEC heeft er vijf.