Euforische Willem II'er rekent op bier in de bus: 'Toen pas was ik er zeker van'

Euforische Willem II'er rekent op bier in de bus: 'Toen pas was ik er zeker van'

20-08-2016 23:40
12

Willem II schreef zaterdagavond letterlijk geschiedenis in Amsterdam. Voor het eerst in de clubhistorie boekte de Tilburgse club een uitzege (1-2) bij Ajax. Erik Falkenburg, één van de doelpuntenmakers, was na afloop uiteraard in jubelstemming. 

"Ik hoop dat er bier in de bus is!", lachte de aanvallende middenvelder voor de camera van Omroep Brabant. "Het zag er misschien vanaf de tribune uit als of het ons makkelijk afging, maar het kostte ontzettend veel kracht. Ik was pas toen de scheidsrechter affloot zeker dat we zouden winnen."

De formatie van trainer Erwin van de Looi verloor de eerste twee duels van het nieuwe seizoen. "We hadden deze overwinning nodig na twee nederlagen op rij. Dit is goed voor ons zelfvertrouwen", stelt Falkenburg. "Het was vorig jaar met de playoffs een mooi slot, maar zover willen we het dit jaar niet zover laten komen."

Peters
Uiteraard werd Willem II-captain Jordens Peters maar weer eens gevraagd naar zijn sportieve toekomst. De verdediger wordt al geruime tijd gelinkt aan sc Heerenveen. Peters hoopt dat zijn transfer naar Friesland komende week wordt beklonken. "Ik wil graag een stapje hogerop. Heerenveen zie ik als dat stapje hogerop. Willem II is nog niet zover."