Hyballa: Een zege mag ook gevierd worden. Dat doen we met een Spa Rood

Hyballa: "Een zege mag ook gevierd worden. Dat doen we met een Spa Rood"

21-08-2016 08:17
3

Trainer Peter Hyballa was buitengewoon gelukkig met de overwinning van NEC op sc Heerenveen. De Nijmegenaren pakten na twee gelijke spelen voor het eerst de volle buit dit seizoen (2-1).

"Ik vind Heerenveen een goede ploeg, maar gelukkig hebben we in onze voorhoede gebruik gemaakt van onze snelheid", vertelde Hyballa na afloop voor de camera van FOX Sports. De intens meelevende Duitser werd tijdens de analyse geconfronteerd met beelden van zichzelf langs de zijlijn. "Ach, dat is mijn stijl. Als ik het zie, is dat wel een beetje gek. Doe die beelden maar weg."

"Ernie Brandts (assistent, red.) roept wel eens: rustig", vervolgt Hyballa. "Dat hou ik dan 45 seconden vol. Een zege mag ook gevierd worden. Dat doen we met een Spa Rood en morgen om 09.30 uur moeten we weer serieus zijn." Reagy Ofusu was in Nijmegen de matchwinner. "We moesten volop gebruiken maken van onze snelheid in de counter. Het is mooi dat dat plan ook goed heeft uitgepakt", laat de aanvaller weten.

"Het is lekker om met drie van die snelle jongens voorin te spelen", doelt Ofusu op kompanen Quincy Owusu-Abeyie en Kevin Mayi. "We bezorgen de verdedigers problemen. We hebben heel veel jonge en nieuwe jongens, maar het voelt nu al alsof we broers zijn. Niemand geloofde in ons, dat maakte ons alleen maar sterker. Samen gaan we de strijd aan."