Veltman: 'Met dat gelul dat het seizoen nog lang duurt, ben ik het niet eens'

Veltman: 'Met dat gelul dat het seizoen nog lang duurt, ben ik het niet eens'

21-08-2016 09:12
35

Joël Veltman beseft dat het puntenverlies van Ajax tegen Roda JC en Willem II grote gevolgen kan hebben in de titelstrijd. De equipe van coach Peter Bosz kijkt na drie speelronden al tegen een achterstand van vijf punten aan op PSV.

"Met dat gelul dat het seizoen nog lang duurt en dat er nog van alles kan gebeuren, ben ik het niet eens", zegt Veltman voor de camera van de NOS. "Je kunt hier gewoon het kampioenschap al vergooien." Ajax kwam zaterdag al na 23 seconden op voorsprong door een goal van Davy Klaassen, maar via Erik Falkenburg en Fran Sol boog Willem II nog voor rust de score om.

"Ik schaamde me wel, zeker voor de eerste helft", reageerde Veltman, die opnieuw als rechtsback speelde, tegenover AT5. "We zijn ontzettend pissed. Als je kijkt naar het programma, moest elke wedstrijd drie punten zijn en nu heb je er maar vier. Dat zorgt voor een boos en beschamend gevoel."

Woensdag wacht bovendien de belangrijke return tegen FK Rostov in de play-offs van de Champions League. "Het was zeker niet goed. Maar je moet niet meteen denken dat we niets in de Champions League hebben te zoeken", besluit Veltman.