Update: West Ham United bevestigt interesse in Bony: 'Hij is een optie'

Update: West Ham United bevestigt interesse in Bony: 'Hij is een optie'

24-08-2016 11:38
4

West Ham United heeft Manchester City een voorstel gedaan om Wilfried Bony op huurbasis over te nemen. Trainer Slaven Bilic van de Londense club zoekt een nieuwe aanvaller nu Andre Ayew de komende vier maanden is uitgeschakeld.

Bony komt in het Etihad Stadium niet voor in de plannen van coach Pep Guardiola. De oud-speler van Vitesse heeft verscheidene aanbiedingen gehad, waaronder uit China, maar staat open voor een overgang naar West Ham United, meldt The Daily Mail zondag. Eerder werden onder meer het Everton van Ronald Koeman en Arsenal door de boulevardpers aan Bony gelinkt.

De 27-jarige Ivoriaan kwam in januari 2015 voor ruim dertig miljoen euro over van Swansea City, maar hij wist zelden te overtuigen bij Manchester City. Afgelopen seizoen scoorde hij vier keer in 26 Premier League-optredens. Bij West Ham moet hij het gemis opvangen van recordaankoop Ayew, die met een zware dijbeenblessure kampt.

Mochten The Hammers er niet in slagen Bony naar het Olympisch Stadion te halen, dan geldt Simone Zaza als alternatief. De Italiaan zag eerder een overgang naar VfL Wolfsburg in het water vallen. Zaterdag werd duidelijk dat West Ham ook in gesprek is met Newcastle United over Daryl Janmaat.

Update 24/8 11.38: Wilfried Bony is 'een optie' voor West Ham United. Dat bevestigt manager Slaven Bilic woensdag op een persconferentie. De Ivoriaanse spits mag vertrekken bij Manchester City. "Hij is een optie, omdat hij op een positie speelt waar wij nog versterking zoeken. Ik laat de onderhandelingen over aan de voorzitter", aldus Bilic op een persconferentie.