PSV-aanvaller ambitieus: 'Als ik de kans krijg moet ik hem gewoon pakken'

PSV-aanvaller ambitieus: 'Als ik de kans krijg moet ik hem gewoon pakken'

21-08-2016 09:43
17

Steven Bergwijn viel zaterdagavond verdienstelijk in bij PSV in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De pas achttienjarige vleugelaanvaller kwam in de 85e minuut in het veld en tekende niet veel later op schitterende wijze voor het slotakkoord: 0-4.

"Ik wilde eerst in één keer schieten, maar toen besloot ik eerst aan te nemen en te schieten. Hij ging er mooi in", blikt Bergwijn in gesprek met PSV TV terug op zijn doelpunt, die in de bovenhoek eindigde. "Eindelijk mijn eerste goal in de Eredivisie. Ik ben echt heel blij. Dit is het mooiste dat er is."

Bergwijn stond in de eerste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht al in de basis. Vorige week kwam hij niet in actie, maar feit is dat de jeugdinternational dit seizoen een volwaardig selectiespeler is. "Als ik de kans krijg moet ik hem gewoon pakken en voor dreiging zorgen. Dat is vandaag wel gelukt. Ik moest voor diepte zorgen met mijn snelheid, er lag veel ruimte."

Bergwijn zag PSV een prima indruk maken in Zwolle. "Wij speelden wel goed, vooral in de eerste helft. PEC had niet echt wat in te brengen. Na rust ook niet echt, maar ze gingen wel wat aanvallender spelen. Dan komen er ruimtes en die hebben wij mooi benut."