Kastaneer doet oud-trainer pijn: 'Hij zat altijd kort op me, gaf me geen ruimte'

Kastaneer doet oud-trainer pijn: 'Hij zat altijd kort op me, gaf me geen ruimte'

21-08-2016 09:55
1

Gervane Kastaneer is uitstekend begonnen aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. De twintigjarige aanvaller van ADO Den Haag schoot zich vrijdag tegen Excelsior (2-1 winst) naast Feyenoorder Eljero Elia aan kop van de topscorerslijst.

Opvallend genoeg deed Kastaneer met zijn goals twee keer een oud-trainer de das om. Eerst scoorde hij twee keer tegen het Vitesse van Henk Fraser (1-2 zege), terwijl Mitchell van der Gaag vrijdag het slachtoffer was van de dadendrang van zijn voormalige pupil. De twee werkten vorig seizoen samen bij FC Eindhoven, waar Kastaneer tot bloei kwam.

"Daar is het besef gekomen dat ik gewoon écht hard moet werken, dat doe ik nu", zegt Kastaneer in De Telegraaf. Hij looft de rol van Van der Gaag. "Hij zat altijd kort op me, gaf me geen ruimte. Ik ben iemand die dat nodig heeft. Daar moet je als trainer veel tijd in steken én je moet dat willen. Dat heeft hij gedaan en dat waardeer ik echt van hem."

Ook ADO-trainer Zeljko Petrovic weet de juiste snaar te raken bij Kastaneer. "Petrovic pakt dat nu precies op die manier op en dat gaat lekker. Ik hoop dat ik dit kan vasthouden."