NAC-debuut wordt nachtmerrie: Niet naar beneden getrokken of geschopt

NAC-debuut wordt nachtmerrie: "Niet naar beneden getrokken of geschopt"

21-08-2016 10:30
1

Arno Verschueren beleefde vrijdagavond een horrordebuut in het shirt van NAC Breda. De verdediger viel na ruim een halfuur in tijdens het thuisduel met MVV en kon na de pauze inrukken met een rode kaart. NAC verloor de wedstrijd met 1-2. 

"We zaten goed in de match en waren op zoek naar de winning goal. Er was een toffe sfeer in het stadion en ik speelde redelijk. Het voelde goed aan. Tot mijn rode kaart", blikt de negentienjarige Belg 'met een klotegevoel' terug met BN/DeStem.  

Verschueren moest aan de noodrem trekken toen MVV'er Jordy Croux op het NAC-doel afstevende. "Die Croux loopt door en ik houd mij juist in. Als verdediger weet je dat een aanvaller het contact zoekt. Hij raakt mijn been en gaat daarna naar de grond. Rood is veel te zwaar, vind ik", baalt de Belg. 

"Ik heb hem niet naar beneden getrokken of geschopt. En dan gaat de vrije trap er ook nog in. De scheidsrechter zei dat als het binnen het strafschopgebied was gebeurd, dat ik alleen geel had gekregen. Achteraf was dat misschien wel beter geweest. Nu zijn we dubbel gestraft."