Verhuurde Ajax-spits: Ik leg mezelf de druk niet op dat het mijn laatste kans is

Verhuurde Ajax-spits: "Ik leg mezelf de druk niet op dat het mijn laatste kans is"

21-08-2016 11:42
6

Richairo Zivkovic denkt niet dat zijn verhuur aan FC Utrecht voor hem een laatste kans is om te bewijzen dat hij goed genoeg is voor de (sub)top van de Eredivisie. Ajax stalde de jonge aanvaller deze maand in de Domstad. Zondagmiddag kan Zivkovic debuteren tegen AZ. 

"Omdat ik als zestien-, zeventienjarige jongen bij FC Groningen mooie dingen heb laten zien, is het verwachtingspatroon overal hoog. Dat mag, maar ik leg mezelf de druk niet op dat het mijn laatste kans is", vertelt de goaltjesdief (19) in een interview met het Algemeen Dagblad. "Wél zie ik het als een jaar waarin het erop of eronder is. Als ik nu presteer, kan ik de weg omhoog weer vinden, als ik minder presteer ga ik weer een stuk naar beneden."

Wedden

Meer odds

Zivkovic is erop gebrand om het in stadion Galgenwaard te maken. "Als je bij andere clubs zit, is Utrecht altijd een ploeg waar je liever niet tegen speelt. Ze verdedigen goed, zijn aanvallend verassend. Daar wil ik graag deel van uitmaken."

"Ik zat dit seizoen een paar keer bij de wedstrijdselectie van Ajax, maar kreeg geen speeltijd. Wel in Jong Ajax. Dat maakte me niet uit. Ook al had ik in de A1 moeten spelen, ik doe 100 procent mijn best. Maar ik zocht een plek om op eredivisieniveau te voetballen. Of ik zondag meteen speel, weet ik niet, maar ik ben topfit", besluit hij. Vorig seizoen verhuurde Ajax Zivkovic al aan Willem II.