FC Utrecht moet 'overleven': 'Kleine dingen, niemand gaat je helpen'

FC Utrecht moet 'overleven': 'Kleine dingen, niemand gaat je helpen'

21-08-2016 13:01

FC Utrecht gaat er zondag alles aan doen om de matige seizoenstart weg te poetsen. Na de duels met PSV (1-2 verlies) en sc Heerenveen (2-2) gaat de ploeg van trainer Erik ten Hag in Stadion Galgenwaard voor de eerste drie punten. AZ is de tegenstander. 

"We hebben in de duels met PSV en sc Heerenveen een heel behoorlijk niveau gehaald", aldus Ten Hag op de officiële website van FC Utrecht. "Maar het is zaak dat je gaat winnen. Dat we daarin tijdens de eerste twee speeldagen niet slaagden, zit in kleine dingen. Op momenten niet alert genoeg zijn, niet doortastend genoeg."

"Je moet het afdwingen. In het betaalde voetbal gaat niemand je helpen. Díe attitude moet er zijn", vervolgt de oefenmeester, die het laatste miste in de voorgaande twee duels. Ten Hag spreekt van 'overleven'. "We lieten ons de kaas van het brood eten. Voetbal gaat om overleven, dat moet iedereen zich realiseren."

Tevreden is de coach met de transfers deze zomer. Hoewel Bart Ramselaar naar PSV vertrok, kwamen Menno Koch, Richairo Zivkovic en Edson Braafheid naar de Domstad. "We hebben deze week goed geanticipeerd. Daar ben ik heel blij mee."