Wenger is er klaar mee: Ik zou 350 miljoen willen uitgeven aan een speler

Wenger is er klaar mee: "Ik zou 350 miljoen willen uitgeven aan een speler"

21-08-2016 14:37
8

Arsène Wenger is de kritiek op het transferbeleid van Arsenal spuugzat. In tegenstelling veel andere Premier League-clubs, houden de Londenaren hun hand op de knip.

In het begin van de zomer versterkte Arsenal zich voor 45 miljoen euro met Granit Xhaka, maar vervolgens werd het stil. Althans, er kwamen geen grote namen meer naar het Emirates Stadium. Volgens Wenger komt dat door de bizarre transfersommen die tegenwoordig worden gevraagd.

"Waarom zeg je dat ik geen geld wil uitgeven aan nieuwe spelers?", countert Wenger een kritische vraag van een journalist, na het 0-0 gelijkspel tegen Leicester City. "Dat begrijp ik niet. Als ik 45 miljoen betaal voor een speler, heb ik het volgens jou goed gedaan. Maar geld uitgeven is volgens mij geen kwaliteit."

"Ik zou 350 miljoen euro willen uitgeven aan een speler – als ik dat tenminste had. Arsenal is een club met 600 werknemers en die verdienen ook een verantwoordelijke behandeling. Ik kan zo'n bedrag absoluut niet verantwoorden. Het is vreemd om na een voetbalwedstrijd niet te praten over voetbal, maar over geld."