'Zeer teleurgestelde' Faber na doelpuntenfestijn: 'Geen lef en overtuiging'

'Zeer teleurgestelde' Faber na doelpuntenfestijn: 'Geen lef en overtuiging'

21-08-2016 16:42
10

Het knotsgekke duel tussen FC Groningen en FC Twente (3-4) van zondagmiddag levert na afloop genoeg gespreksstof op. Ernest Faber en René Hake hebben wisselende emoties.

"Hier zit een blije en opgeluchte trainer", aldus Hake, de trainer van Twente. "Je weet dat uitwedstrijden tegen FC Groningen traditioneel lastig zijn. Uiteindelijk gaan wij er met de zege vandoor, ik denk een verdiende overwinning. We maakten het onszelf moeilijk door Groningen terug te laten komen. We hadden mogelijkheden om uit te lopen naar vier of vijf doelpunten."

Wedden

Meer odds

"Doordat dat niet gebeurt, blijft Groningen erin geloven. Na de 3-3 werd het even moeilijk, maar uiteindelijk gaan wij verdiend met de 3-4 overwinning aan de haal", aldus Hake. Collega-trainer Faber is 'zeer teleurgesteld. "We wilden heel graag een keer goed aan de wedstrijd beginnen en dat is helaas niet gelukt. We speelden zonder lef en overtuiging en moesten vervolgens heel veel energie steken in het wegwerken van de achterstand."

In de eerste helft was het 0-3, maar na rust tapte Groningen uit een andere vaatje. Faber: "Het lukte om heel anders te spelen en kwamen we terug tot 3-3. Misschien moet je dan tevreden zijn met een punt, maar als je eenmaal op gelijke hoogte komt, wil je doorgaan. Dat het dan alsnog 3-4 wordt, is heel zuur."