AZ trekt winnende lijn door en grijpt eerste Eredivisie-zege van het seizoen

21-08-2016 16:24
12

AZ heeft de eerste overwinning van het Eredivisie-seizoen binnen. Op bezoek in de Galgenwaard waren de Alkmaarders met 1-2 te sterk voor FC Utrecht, dat nog wacht op de eerste driepunter.

Alles wees zondagmiddag op een gelijkspel in Utrecht, want de twee clubs deden nauwelijks iets voor elkaar onder. Toch kwam AZ als winnaar bovendrijven. De Alkmaarders, die afgelopen donderdag nog met 0-3 wonnen van Vojvodina in de Europa League, kwamen in de eerste helft ook op voorsprong. Markus Henriksen sneed aan de linkerkant het strafschopgebied in en schoot de bal schitterend in de lange hoek: 0-1.

Na twee uitstekende kansen voor AZ-aanvaller Levi Garcia nam Utrecht het heft in handen. Dat resulteerde in een snelle goal na rust. Patrick Joosten dribbelde naar binnen en plaatst de bal prachtig in de rechterhoek: 1-1. Na de entree van Wout Weghorst bij AZ en Edson Braafheid en Richairo Zivkovic bij Utrecht hing een doelpunt in de lucht en die kwam er ook.

Een van richting veranderd schot van Alireza Jahanbakhsh bracht uitkomst voor de Alkmaarders, die daardoor met 1-2 wonnen en hun eerste overwinning van het seizoen binnen hebben. Utrecht moet nog even wachten en bivakkeert, mede door een loodzwaar openingsprogramma, in de onderste regionen van de Eredivisie.