'Eerste grote De Boer-aankoop in de maak: 35 miljoen euro voor EK-uitblinker'

'Eerste grote De Boer-aankoop in de maak: 35 miljoen euro voor EK-uitblinker'

21-08-2016 17:28
3

Moussa Sissoko wordt waarschijnlijk de eerste grote aankoop van Frank de Boer bij Internazionale. Franse media melden zondag dat de Italiaanse grootmacht in verregaande onderhandeling is met Newcastle United over de transfer van de Fransman. 

De 27-jarige Sissoko heeft er de afgelopen weken en maanden bepaald geen geheim van gemaakt dat hij graag wil vertrekken bij het gedegradeerde Newcastle. De international, één van de uitblinkers namens Frankrijk op het EK 2016, wil namelijk actief blijven op het hoogste niveau. 

France Football weet dat Inter en Newcastle al enkele dagen gesprekken voeren over de aanvallende middenvelder. Sissoko heeft bij The Magpies nog een contract tot de zomer van 2019. De Italianen moeten dan ook diep in de buidel tasten voor de komst van de oud-speler van Toulouse. Uiteindelijk hoopt Newcastle zo'n 35 miljoen euro te verdienen aan de rechtspoot. 

Inter-preses Erick Thohir beloofde deze week dat De Boer sowieso nog één á twee grote aankopen kan verwachten in de laatste weken van de transfermarkt. Inter begint zondagavond aan het nieuwe Serie A-seizoen. Tijdens de eerste speelronde staat een bezoek aan Chievo Verona op het programma.