PSV-aanwinst laat leegte achter: 'Het was best lastig zonder Bart'

PSV-aanwinst laat leegte achter: 'Het was best lastig zonder Bart'

21-08-2016 18:07

Zonder de naar PSV vertrokken Bart Ramselaar leed FC Utrecht zondagmiddag een nederlaag tegen AZ (1-2). Yassine Ayoub erkent dat hij de middenvelder naast zich miste, maar zocht niet naar excuses.

"Het was best wel lastig zonder Bart", vertelt Ayoub aan FOX Sports. "Ik denk dat Patrick Joosten het heel goed gedaan heeft op zijn positie, alleen is Bart wel een heel ander soort speler. Hij is net als ik en hij zoekt snel de één-twee op. Bovendien begrijpen we elkaar heel goed. Het is natuurlijk ook wennen om nu met Patrick te spelen."

Ayoub erkent dat Utrecht niet zijn beste wedstrijd speelde. "Het was lastig, maar dat soort wedstrijden heb je ook. Na die 1-1 moesten we zorgen dat het bij die ene tegentreffer blijft. Ik had het gevoel dat we in de tweede helft meer druk op AZ konden krijgen en dat het naar ons toe zou vallen. Maar dan krijg je zo'n kutgoal tegen. Ik denk dat wij ondermaats hebben gespeeld, maar dan moeten we maar een punt pakken."

Utrecht zag deze transferperiode behalve Ramselaar ook Timo Letschert (Sassuolo) vertrekken. Ayoub verwacht dat hij het seizoen in de Galgenwaard afmaakt. "Ik denk dat ik blijf. Er is altijd interesse, maar voor zover ik weet blijf ik altijd bij Utrecht."