VP's Elftal van de Week: PSV-trio en twee keer koploper Feyenoord

VP's Elftal van de Week: PSV-trio en twee keer koploper Feyenoord

22-08-2016 10:00
6

Drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie en Feyenoord en PSV zijn nog foutloos. De Rotterdammers wonnen nipt van Heracles Almelo en de Eindhovenaren waren een maatje te groot voor PEC Zwolle. De twee topclubs leveren samen vijf spelers voor VP's Elftal van de Week.

Erwin Mulder (sc Heerenveen)
De doelman is geen spectaculaire keeper en krijgt doorgaans ook niet veel credits. Zijn redding op een kanonskogel van NEC was echter formidabel, ook al was het niet genoeg voor een punt.

Hector Moreno (PSV)
Trekt de lijn van vorig seizoen vrolijk door. Niemand ontsnapt aan de aandacht van Moreno, wie het allemaal wel héél makkelijk afgaat in de Eredivisie. De Mexicaan laat zich ook aanvallend gelden.

Terence Kongolo (Feyenoord)
De verdediging van Feyenoord staat in de eerste weken van het nieuwe Eredivisie-seizoen als een huis, mede door Kongolo. Alleen nog wat meedogenlozer en de verdediger is écht top.

Dario Dumic (NEC)
Met veel ruimte om hem heen is behelpen, maar Dumic heeft ontegenzeggelijk kwaliteiten. Hij topte zijn uitstekende optreden tegen Heerenveen af met een kopgoal in de Goffert.

Jorrit Hendrix (PSV)
Met Ramselaar en De Jong erbij wordt het druk op het middenveld van PSV. Hendrix lijkt echter niet van plan om zijn plekje af te staan. Was tegen PEC belangrijk met een doelpunt en halve assist.

Karim El Ahmadi (Feyenoord)
Het gebeurt zelden, maar als hij het doet, wint Feyenoord. Ook zondag was dat het geval. El Ahmadi speelde sterk tegen Heracles en maakt de enige en dus winnende treffer voor Feyenoord.

Thom Haye (Willem II)
De belangrijkste slag van Willem II deze transferperiode is misschien wel de komst van Haye geweest. De middenvelder maakte indruk tegen Ajax en had een aandeel in beide Tilburgse doelpunten.

Erik Falkenburg (Willem II)
Pikt altijd en overal zijn doelpunten mee, dus ook op bezoek bij Ajax. De maker van de belangrijke gelijkmaker voor Willem II, dat voor het eerst in de clubhistorie won in Amsterdam.

Gervane Kastaneer (ADO Den Haag)
Voor de tweede week op rij in VP's Elftal van de Week. De ADO-aanvaller is geweldig begonnen aan het seizoen en was ook vrijdag tegen Excelsior weer trefzeker.

Enes Ünal (FC Twente)
Tien met een griffel voor de Turkse huurling van Manchester City. Binnen 37 minuten zette Ünal een loepzuivere hattrick achter zijn naam. Dan mag je spreken van een geslaagd weekend.

Luuk de Jong (PSV)
De ban is gebroken voor De Jong, die in de 0-4 zege bij PEC zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. Ook leverde hij een assist. Met broer Siem erbij kan het weer een mooi seizoen worden.