Dramatisch debuut De Boer, Nederlanders maken goede beurt met Lazio

21-08-2016 22:42
24

Frank de Boer is slecht begonnen aan de competitie met Internazionale. De Nederlander zag hoe zijn ploeg een pijnlijke nederlaag leed bij Chievo Verona (2-0). Wesley Hoedt was belangrijk voor SS Lazio.

Chievo Verona - Internazionale 2-0
De Boer stond zondagavond voor het eerst in een officiële wedstrijd aan het roer bij Inter. De coach zag hoe zijn ploeg in Verona een matige indruk achterliet en voor rust zelfs niet gevaarlijk werd. Na rust ging het mis voor de Milanezen, dat via Valter Birsa twee tikken te verduren kreeg. De Boer kent zodoende een valse start met Inter.

Atalanta Bergamo - SS Lazio 3-4
Met Wesley Hoedt, Stefan de Vrij en Ricardo Kishna in de basis leek er voor Lazio lange tijd geen vuiltje aan de lucht. Door treffers van Ciro Immobile, Hoedt en Cristiano Lombardi stonden de Romeinen halverwege namelijk op een comfortabele 0-3 voorsprong. Twee doelpunten van Franck Kessié lieten Lazio toch nog zweten. Daniele Cataldi leek toch nog voor Romeinse opluchting te zorgen (2-4), maar het slotakkoord was nog wel aan Andrea Pategna (3-4).

Pescara - Napoli 2-2
Zonder oud-Ajax-spits Arek Milik en oud-PSV'er Dries Mertens in de basis dreigde Napoli lange tijd te verliezen van Pescara, dat door doelpunten van Ahmed Benali en Gianluca Caprari bij rust met 2-0 voor stond. De ingevallen Mertens voorkwam dat echter (2-2). Ook Milik kwam binnen de lijnen en mocht 45 minuten meespelen.