'Roda vindt extra spits bij EK-verrassing Wales: presentatie volgt na keuring'

'Roda vindt extra spits bij EK-verrassing Wales: presentatie volgt na keuring'

22-08-2016 07:22
11

Roda JC staat op het punt een extra spits vast te leggen. De Limburgers zijn uitgekomen bij EK-ganger Simon Church. De 27-jarige international van Wales mocht weg van zijn club MK Dons, dat uitkomt op het derde niveau van Engeland.

Volgens 1Limburg staat enkel een medische keuring zijn komst in de weg. Voor Yannis Anastasiou is Church geen onbekende. De twee werkten in het verleden samen bij Reading, waar de huidige trainer van Roda assistent-trainer was.

Church zat deze zomer in de selectie van EK-verrassing Wales. Hij maakte twee keer een invalbeurt, waaronder in de halve finale tegen Europees kampioen Portugal. De spits kwam niet tot scoren.

In de zoektocht naar een spits sprak Roda ook met onder meer Sanharib Malki, Mike van Duinen en Ralf Seuntjens. Zij waren om diverse redenen niet haalbaar voor de Limburgers.

Roda kan een extra spits goed gebruiken, omdat Dani Schahin de komende tijd buitenspel staat vanwege een knieblessure. Daarnaast maakt Nestoras Mytides op het moment geen geweldige indruk.