Ziyech, Larsson, Henriksen en Bel Hassani

Aftellen naar deadline-day: deze 10 Eredivisie-spelers gaan nog verkassen

Aftellen naar deadline-day: deze 10 Eredivisie-spelers gaan nog verkassen

22-08-2016 13:00
22

Met nog zo'n tien dagen te gaan komt de transferdeadline van 1 september snel in zicht. Eredivisie-trainers snakken naar het einde van de zomerse shopperiode: niet meer elke dag hoeven vrezen voor het vertrek van die ene bepalende basiskracht. Van welke Eredivisie-spelers verwacht VoetbalPrimeur dat zij ergens in de komende week hun koffers gaan pakken? Tien namen op een rij. 

Markus Henriksen (AZ)
De kilometervreter uit Noorwegen leek enkele weken geleden al zijn gewenste transfer te krijgen. AZ onderhandelde met Serie A-club Torino, maar plots lieten de Italianen niets meer van zich horen. Zeker na zijn wereldgoal tegen FC Utrecht van afgelopen zondag hoeft Henriksen echter niet te vrezen. Onder meer Anderlecht zou miljoenen willen betalen voor de international. 

Illias Bel Hassani (Heracles Almelo)
Na een fantastisch seizoen met Heracles hoopte Bel Hassani deze zomer een mooie overstap te maken. De Eredivisie-top, een subtopper uit Frankrijk of Spanje - dat zou wel goedkomen, toch? Inmiddels is het 22 augustus en nog altijd speelt de stilist in het zwart-wit. Omdat Bel Hassani (23) nog één seizoen vastligt, en volgend jaar dus transfervrij de deur uitwandelt, is Heracles vast wel zo verstandig om de uitblinker te verkopen voor een mooi bedrag. 

Jordens Peters (Willem II)
Willem II-captain Peters maakt van zijn hart bepaald geen moordkuil: hij wil graag de overstap maken naar sc Heerenveen, zo benadrukte hij afgelopen weekend nog maar eens. De Tilburgers hebben een fors prijskaartje om zijn nek gehangen: liefst 600.000 euro zou de stopper moeten opleveren. Waarschijnlijk krijgt Peters uiteindelijk alsnog zijn gewenste transfer. Willem II haalde in de persoon van Daryll Lachman al een potentiële opvolger voor de routinier in huis. 

https://gyazo.com/db949f919eb3113fbd3a1dceb0e390c9

Adam Maher (PSV)
Hoewel Maher het tijdens de oefencampagne het prima deed, is het al de gehele zomer duidelijk dat de aanvallende middenvelder geen toekomst heeft bij PSV. Maher zelf wil graag naar een club verkassen waar hij wél wekelijks aan spelen toekomt. Nu technisch manager Marcel Brands zowel Bart Ramselaar als Siem de Jong heeft binnengeloodsd, is het wachten op de juiste club voor de 23-jarige rechtspoot. 

Sam Larsson (sc Heerenveen)
Larsson (23) heeft zeker niet het beste seizoen uit zijn loopbaan achter de rug, maar voor de Zweed lonkt desondanks een overstap naar een buitenlandse club. Atalanta Bergamo, Sassuolo en Toulouse werden deze zomer gelinkt aan de aanvaller. Larsson liet na afloop van de nederlaag bij NEC (2-1) weten dat er nog altijd veel belangstelling voor hem is. 

Thulani Serero (Ajax)
Bij Ajax is de rol van Serero definitief uitgespeeld, zoveel is de afgelopen weken wel duidelijk geworden. Waar Frank de Boer regelmatig een beroep deed op de kleine Zuid-Afrikaan, gunt diens opvolger Peter Bosz de middenvelder geen blik waardig. Diverse media uit het vaderland van de 26-jarige Serero melden dat een overstap naar Mamelodi Sundowns aanstaande is. 

Sébastien Haller (FC Utrecht)
Wordt het de Premier League of de Ligue 1 voor Haller? Misschien toch Portugal? Scouts van Newcastle United en Southampton zaten zondag op de tribune voor de Franse goalgetter van FC Utrecht. De Domstedelingen hopen zo'n acht á negen miljoen euro te verdienen aan Haller. Ook Sporting Portugal en AS Monaco kunnen in de slotfase van de transferwindow nog toeslaan in stadion Galgenwaard. 

https://gyazo.com/e6f32a9dd76157b067e7976fcdc9ec8b

Hakim Ziyech (FC Twente) 
Natúúrlijk mag ook één van de meest besproken spelers van deze transferzomer niet ontbreken in dit rijtje. Want hoewel Ziyech (23) op papier al 37 keer verkocht is door FC Twente, speelt de linkspoot nog altijd in Enschede. Fenerbahçe, AS Roma, Anderlecht, Southampton, Borussia Dortmund, Internazionale, Burnley, Zenit Sint-Petersburg: welke club gaat uiteindelijk tien miljoen euro op tafel leggen voor de international? 

Florian Jozefzoon (PSV)
Naast Maher nóg een PSV'er die naarstig op zoek is naar een nieuw onderkomen: Jozefzoon (25), vleugelaanvaller van beroep en in Eindhoven vooral bankzitter tijdens de afgelopen drie seizoenen. Zondag kwam naar buiten dat de rechtspoot in gesprek is met een Duitse club over een transfer. PSV is bereid om mee te werken aan een vertrek van de oud-speler van RKC Waalwijk en Ajax. 

Mike Havenaar (ADO Den Haag) 
De grote grijns op het gezicht van de lange Japannner sprak boekdelen. Tijdens een interview vertelde Havenaar (29) enkele dagen geleden dat de kans op een transfer 'zo'n vijftig procent is'. Clubs uit Duitsland en Spanje zouden azen op de international, die afgelopen seizoen zestien keer scoorde namens ADO Den Haag. Met zijn salaris drukt Havenaar zwaar op de begroting van de residentieclub.