Paintballen gaat 'Ajax-crisis' niet verhelpen: 'Weet niet of dat goed idee is'

Paintballen gaat 'Ajax-crisis' niet verhelpen: 'Weet niet of dat goed idee is'

22-08-2016 16:05
18

Ajax moet en zal de groepsfase van de Champions League halen, meent Davy Klaassen. Woensdagavond staat de return tegen FK Rostov op het programma en Klaassen is niet van plan te verliezen. De aanvoerder van de Amsterdammers heeft geen trek in de Europa League.

"Je moet gewoon winnen en doorgaan. Als je de Europa League vergelijkt met de Champions League, voelt het ook als niets", vertelt Klaassen aan Ajax Life. In de heenwedstrijd van het voorronde Champions League-tweeluik speelde Ajax met 1-1 gelijk in de Arena. Het spel van de ploeg van trainer Peter Bosz was volgens Klaassen zeker niet onaardig.

"Als je een keer zo goed kunt spelen tegen Rostov, moet dat ook voor een tweede keer kunnen. We hebben vertrouwen dat het kan, maar we hadden thuis al met 4-1 of 5-1 moeten winnen. We moeten durven voetballen, net als in de Arena'', aldus de middenvelder. D

De zwakke Eredivisie-start van Ajax is volgens Klaassen te danken aan een matige mentaliteit. "Of we moeten gaan paintballen? Ik weet niet of het een goed idee is om elkaar af te schieten. We zitten niet in zo'n diep dal dat we zoiets moeten gaan doen."