'Ongebalanceerd' NEC mikt op twee aanwinsten: Dat is niet handig

'Ongebalanceerd' NEC mikt op twee aanwinsten: "Dat is niet handig"

22-08-2016 16:45
3

NEC gaat in de slotfase van de zomerse transferperiode op zoek naar twee extra verdedigers. In de defensie van de formatie uit Nijmegen is de spoeling momenteel te dun, meent technisch manager Danny Hoekman. 

"De verdediging is niet in balans. Vier rechtsbenige centrumverdedigers, dat is niet handig. Voor de opbouw is het beter dat je met een rechtsbenige en een linksbenige centrale verdediger speelt. Daarom proberen we er twee linkspoten bij te krijgen voor de verdediging. Een linksback en een linkercentrumverdediger", aldus Hoekman in gesprek met de Gelderlander. 

De formatie van trainer Peter Hyballa (foto) haalde uit de eerste drie Eredivisie-duels vijf punten. Momenteel heeft de Duitse coach vier centrale verdedigers tot zijn beschikking die allemaal rechtsbenig zijn: Dario Dumic, Wojciech Golla, Mikael Dyrestam en Robin Buwalda. De twee laatstgenoemden speelden de afgelopen weken noodgedwongen als linksback. Routinier Jeffrey Leiwakabessy is nu de enige beschikbare linkervleugelverdediger in de selectie.