De Jong: Er zijn ook mensen vanuit Ajax die me veel succes hebben gewenst

De Jong: "Er zijn ook mensen vanuit Ajax die me veel succes hebben gewenst"

22-08-2016 17:40
40

Siem de Jong (27) snapt dat zijn overstap naar PSV gevoelig ligt bij een deel van de Ajax-aanhang. De aanvallende middenvelder, die dit seizoen door Newcastle United verhuurd wordt aan de regerend landskampioen, veroverde tussen 2011 en 2014 vier landstitels met de Amsterdamse club. 

Zijn spraakmakende move wordt zeker niet door iedereen gewaardeerd, weet hij. "Ik kan dat wel begrijpen, ik had bepaalde reacties ook wel verwacht. Ik heb niet alles gelezen, op social media kan het namelijk snel gaan. Maar er zijn ook mensen vanuit Ajax die me veel succes hebben gewenst", aldus De Jong in gesprek met Voetbal International. 

"Sommige mensen zullen het misschien niet begrijpen, maar de meesten zullen snappen dat ik wil voetballen. PSV geeft me deze kans. Daar ben ik ze heel dankbaar voor", vervolgt hij. 

Het is zoals inmiddels bekend de eerste keer dat Siem met zijn broer Luuk in één elftal gaat spelen. "Natuurlijk hebben we het daar over gehad. Vrienden en familie kijken er heel erg naar uit en zijn blij dat het eindelijk gebeurt. Wijzelf ook natuurlijk. Het is altijd een droom geweest. Ik denk dat de klik goed is, al is het een tijdje geleden. Maar Luuk en ik zijn erg close, we praten bijna elke dag met elkaar."

Lees ook: De Jong gepresenteerd: "Ik ben heel blij dat PSV bij mij is uitgekomen"