Siem de Jong krijgt steun van oud-Ajacied: 'Respectvol en fair gespeeld!'

Siem de Jong krijgt steun van oud-Ajacied: 'Respectvol en fair gespeeld!'

22-08-2016 18:23
35

De transfer van Siem de Jong naar PSV heeft in supportersland het nodige stof doen opwaaien. Niet iedereen neemt het de middenvelder in dank af dat hij als oud-Ajacied voor de concurrent uit Eindhoven gaat voetballen, maar Jan Vertonghen, zelf voormalig speler van Ajax, toont zich maandagavond van zijn sportieve kant.

De verdediger van Tottenham Hotspur reageert op Twitter over de overstap van De Jong van Newcastle United naar PSV. 'Siem heeft het respectvol en fair gespeeld!', schrijft Vertonghen, die in Amsterdam met De Jong samenspeelde. 'Hij is een liefhebber en wil gewoon voetballen!. Veel succes vriend! Maar ook weer niet te veel.'

Voordat De Jong zijn woord gaf aan PSV heeft hij Ajax de eerste optie gegeven om hem terug te halen. Door de grote hoeveelheid middenvelders in de selectie bedankten de Amsterdammers daarvoor. Bij zijn presentatie als speler van PSV liet De Jong al weten dat niet iedereen uit Amsterdam negatief reageert op zijn transfer. "Er zijn ook mensen vanuit Ajax die me veel succes hebben gewenst."