Nieuwe Arsenal-spits mag niet spelen: Omdat hij geen 60 miljoen kostte

Nieuwe Arsenal-spits mag niet spelen: "Omdat hij geen 60 miljoen kostte"

22-08-2016 19:55
6

Arsenal trok deze zomer vijf miljoen euro uit voor de Japanse spits Takuma Asano, maar de nieuwkomer zal dit seizoen geen minuut spelen in de Premier League. Hij heeft namelijk geen werkvergunning gekregen.

Om een werkvergunning in Engeland te krijgen, moet je als speler een bepaald aantal wedstrijden gespeeld hebben bij de nationale ploeg. Asano kwam tot dusver slechts vijf wedstrijden in actie voor de Japanse nationale ploeg, te weinig om in aanmerking te komen voor een werkvergunning. En daar kunnen andere clubs dus van profiteren. Volgens de Mirror hebben in België AA Gent en Club Brugge wel interesse om Asano over te nemen. 

De 21-jarige spits scoorde dertien doelpunten in zestig wedstrijden in de Japanse competitie. Arsene Wenger denkt wel te weten waarom Asano geen werkvergunning heeft gekregen. "Omdat hij geen 60 miljoen euro kostte", aldus de Fransman, die wel vertrouwen heeft in de toekomst van de Japanner. "Hij is een speler waarin ik enorm veel geloof heb. Ik zal ervoor zorgen dat hij op de juiste plek terecht komt."