Voorlopig nog geen debuurt Siem de Jong bij PSV: Na de interlandbreak

Voorlopig nog geen debuurt Siem de Jong bij PSV: "Na de interlandbreak"

22-08-2016 21:28
27

Siem de Jong hoopt na de interlandperiode begin september aan te kunnen sluiten bij de wedstrijdselectie van PSV. Dat zei de middenvelder op de dag van zijn presentatie in Eindhoven.

"Hopelijk speel ik daarvoor al wel een oefenwedstrijd of bij de beloften", zegt De Jong tegen Voetbal International. "Bij Newcastle heb ik dat ook gedaan. Dat gaan we de komende tijd met de staf bespreken. Daarnaast zal ik ook individueel blijven trainen."

Technisch directeur Marcel Brands maakt zich geen zorgen over de fysieke gesteldheid van De Jong, zegt hij in gesprek met PSV TV. "We hebben hem uitgebreid getest en hij moet nu wedstrijdritme op gaan doen. Dat zal nog een paar weekjes vergen."

Het Ajax-verleden van De Jong heeft geen rol gespeeld in het al dan niet halen van de speler van Newcastle United. "Siem was een sympathieke Ajax-speler, een voorbeeld binnen en buiten het veld, zoals Luuk eigenlijk bij ons is", zegt Brands. "Hij wilde heel graag voor PSV spelen. Hij heeft mooie jaren gehad bij Ajax, met kampioenschappen als aanvoerder, maar stond nu ook te trappelen voor deze uitdaging. Dat gaf ons voldoende ruggesteun om te denken: dit moeten we doen."