'Hoofd Bosz ligt nu al op hakblok: kans op ontploffingsgevaar bij nieuwe deceptie'

'Hoofd Bosz ligt nu al op hakblok: kans op ontploffingsgevaar bij nieuwe deceptie'

23-08-2016 07:35
88

De druk staat er vol op bij Ajax, kopt De Telegraaf. De grote vraag is of trainer Peter Bosz, wiens hoofd nu al op het hakblok ligt, na de zeperd tegen Willem II (1-2 nederlaag) gaat vasthouden aan zijn visie of het roer omgooit voor het belangrijke duel met FK Rostov.

Ajax treedt op woensdag in de play-offs van de Champions League aan tegen de Russen. Het heenduel eindigde in 1-1. De druk staat vol op de ketel bij 'slow-starter' Bosz, weet het dagblad. En tijd krijgt hij niet bij Ajax. De kans op ontploffingsgevaar is groot als Ajax wordt uitgeschakeld en een nieuwe tegenslag incasseert tegen Go Ahead Eagles. Die valse start kan trainer Bosz de kop kosten.

Wedden

Meer odds

Inmiddels is er genoeg transferbudget én salarisbudget voor topaankopen voorhanden. Alleen Bertrand Traoré was een kwaliteitsinjectie, meent de krant. De selectie schreeuwt om een creatieve speler en Hakim Ziyech wordt dan ook naar voren geschoven. Maar als hij wordt gekocht, erkent Ajax als het ware dat de jeugdopleiding nog niet op niveau is.

Als Ajax alsnog twee of drie kanonnen haalt, zal de kritiek van het publiek wat bedaren. Clubs willen nu echter de hoofdprijs, aangezien Ajax ook prima eigen vermogen heeft opgebouwd. Marc Overmars, directeur spelersbeleid, moet nu handelen bij betaalbare kansen. Net zoals Bosz het voetbal ondergeschikt moet maken aan het resultaat, besluit De Telegraaf.