Nieuwe 'Kerkhofjes' bij PSV: We gaan altijd samen op vakantie

Nieuwe 'Kerkhofjes' bij PSV: "We gaan altijd samen op vakantie"

23-08-2016 07:47
9

De van de Kerkhofjes hebben met Siem en Luuk de Jong hun opvolgers bij PSV. Voor het eerst spelen in Eindhoven weer twee voetbalbroers. Net als hun voorgangers zijn Siem en Luuk erg close.

"Wij zijn broers die altijd veel samen doen. We gaan altijd samen op vakantie en bellen elkaar elke dag", tekent De Telegraaf op uit de mond van Siem de Jong, die maandag zijn overgang naar PSV afrondde. "We hebben sowieso een klik in het veld door de manier waarop we allebei spelen. Luuk is een balvasthoudende spits en ik ben een middenvelder die graag cirkelt rondom een spits."

De twee broers speelden in het verleden niet veel samen. Jong Oranje was een van de schaarse momenten. "Dat was een goed koppel", zegt toenmalig bondscoach Cor Pot. "Ze vonden elkaar goed in het veld, maar het was ook weer niet zo dat ze elkaar op een overdreven manier zochten. Het zijn allebei eerst en vooral teamspelers."

Pot vervolgt: "Ik vind Siem een iets meer gepolijste voetballer. Hij is technisch wat verfijnder dan Luuk, die weer enorm sterk is in de lucht. Ik denk dat Siem een heel goede aanwinst is voor PSV, als hij tenminste gevrijwaard blijft van blessures."