Speciale loftuiting voor imponerende Janssen: 'Hij pakte zijn kans op dat podium'

Speciale loftuiting voor imponerende Janssen: 'Hij pakte zijn kans op dat podium'

23-08-2016 09:21
3

Vincent Janssen maakt bijzonder snel naam voor zichzelf in Engeland. De spits van Tottenham Hotspur heeft ook grote indruk gemaakt op zijn voormalig trainer Fred Grim, onder wie hij bij Jong Oranje en Almere City FC werkte.

"Ik heb een speciale band met Vincent", vertelt Grim in gesprek met Sky Sports. "Ik ken Vincent als een speler die altijd hard werkt om beter te worden. In elke training, in elke wedstrijd. Hij toont aan dat je je doelen kunt bereiken, door hard te werken en te geloven in jezelf."

Janssen toonde in het duel tussen Engeland en Oranje op Wembley aan dat hij klasse heeft. Hij scoorde en assisteerde. "Het was pas zijn tweede wedstrijd voor Nederland. Hij pakte zijn kans op een groot podium door man of the match te worden. Dat is tekenend voor zijn karakter", vervolgt Grim.

Ook bij Spurs ziet de voormalig coach van Janssen een belangrijke rol voor hem weggelegd. "Hij speelt een belangrijke rol in het team, omdat hij niet alleen een targetman, maar ook een afmaker is. Bij Spurs moet Vincent eerst wennen aan het hogere niveau van de Premier League. Maar ik weet zeker dat hij de wilskracht heeft om door te groeien naar het niveau dat men nastreeft", besluit Grim.