Drama bij FC Utrecht: verdediger staat twaalf maanden buitenspel na terugval

Drama bij FC Utrecht: verdediger staat twaalf maanden buitenspel na terugval

23-08-2016 10:28
7

Een nieuw drama voor jeugdinternational en FC Utrecht-verdediger Jeff Hardeveld. De 21-jarige verdediger heeft op de training een terugslag gehad in zijn revalidatie van een knieblessure en staat opnieuw twaalf maanden buitenspel.

Hardeveld maakte vorig seizoen in de halve finale van de beker tegen VVSB zijn rentree na lang blessureleed aan de knie, maar moest zich al na een halve wedstrijd laten wisselen. Gedurende de zomermaanden leek het weer beter te gaan. Teamdoktoren constateerden echter dat de knie nog steeds instabiliteit toont. De voorste kruisband moet in een operatie vervangen worden en daar zal Hardeveld twaalf maanden van moeten revalideren.

"Het is ongelooflijk om te zien hoeveel tegenspoed Jeff te verwerken krijgt, maar het toch telkens weer opbrengt om positief te blijven en te vechten voor zijn herstel en voor zijn kansen om op het hoogste niveau voetbal te spelen", zegt trainer Ten Hag op de website van FC Utrecht. "Jeff is een spelintelligente speler, indien het herstel goed verloopt zal hem niks in de weg staan om terug te keren op het hoogste niveau. Wij steunen Jeff daarin op alle fronten."