Frank de Boer vindt Cillessen-deal verrassender: 'Siem kiest voor zichzelf'

Frank de Boer vindt Cillessen-deal verrassender: 'Siem kiest voor zichzelf'

23-08-2016 10:43
23

Internazionale-trainer Frank de Boer vindt de aanstaande transfer van Jasper Cillessen naar FC Barcelona verrassender dan de stap van zijn oud-speler Siem de Jong naar PSV. De oud-trainer van Ajax laat dat weten in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Op de vraag welke transfer verrassender is antwoordde De Boer: "Cillessen. Siem kiest voor zichzelf, voor de droom om nog eens met zijn broer te spelen. Dat begrijp ik helemaal. Zou ik ook zo doen", zegt de Inter-coach, die weinig van Ajax ziet nu hij in Italië aan de slag is gegaan. "Nee. Ik heb nog niks gezien van ze. Ik ben het hier zelf druk genoeg."

Met Inter verloor hij afgelopen weekend met 2-0 van Chievo Verona, wat tot een storm van kritiek leidde. "Fysiek zijn we er gewoon niet klaar voor om over langere tijd te pressen, wat we dus wel willen", zegt De Boer, die daarom met drie verdedigers begon. "De beste spelers van Inter hebben in de voorbereiding niet één keer een hele wedstrijd gespeeld. Die moeten de komende weken topfit gaan worden terwijl de competitie al loopt. Dat is niet best natuurlijk."