Leicester City verkoopt Belg vier jaar na overstap van Manchester United

Leicester City verkoopt Belg vier jaar na overstap van Manchester United

23-08-2016 12:28
6

Leicester City heeft Ritchie De Laet definitief van de hand gedaan. De 27-jarige Belg is voor een onbekend bedrag overgestapt naar Aston Villa.

Dat maakte de naar het Championship gedegradeerde club dinsdag bekend via de officiële kanalen. De Laet heeft een driejarig contract getekend bij zijn nieuwe club. De Laet beleefde afgelopen seizoen een opmerkelijk jaar met twee feestjes: hij maakte het eerste halfjaar deel uit van de kampioensploeg van Leicester City en werd het tweede halfjaar verhuurd aan Middlesbrough, de club waarmee hij naar de Premier League promoveerde.

"Ik ben heel erg blij met de komst van Ritchie naar de club", reageert manager Roberto Di Matteo. "Hij is een speler die niet alleen ervaring heeft in het Championship maar ook deel uitmaakte van een team dat promoveerde naar de Premier League." De Laet speelde in het verleden ook drie seizoenen bij Manchester United, dat hem verhuurde aan Preston North End, Portsmouth en Norwich City. IN 2012 stapte hij over naar Leicester City.