''Vreemdelingenlegioen, drama voorbereiding, noem maar op. Wij lezen dat ook

''Vreemdelingenlegioen, drama voorbereiding, noem maar op. Wij lezen dat ook"

23-08-2016 15:14
3

Gregor Breinburg overtreft met NEC veel verwachtingen in de eerste drie competitiewedstrijden. Na een dramatische voorbereiding en een komen en gaan van spelers waren de verwachtingen laag in Nijmegen.

Dat weet aanvoerder Breinburg ook. "Mensen hadden ons inderdaad laag ingeschat, maar de voorbereiding zegt niet alles. Ikzelf was een paar wedstrijden geblesseerd en ik wist bovendien dat er nog heel veel spelers bij moesten komen. Dus er was niks aan de hand", zegt de middenvelder van NEC tegen Voetbal International.

Na twee gelijke spelen werd er afgelopen weekend zelf gewonnen van sc Heerenveen. "Er zijn ook teams die in de voorbereiding alles wonnen, maar nu op één of twee punten staan", weet Breinburg. "Nou, dan heb ik liever dit. Het maakte tegen Heerenveen niet uit hóé, maar we moesten gewoon de drie punten pakken."

De vreugde was enorm na de 2-1 zege op de Friezen. Er was zelfs sprake van opluchting bij de Nijmegenaren. "Een beetje wel, ja. Er is heel veel over ons heen gekomen. Vreemdelingenlegioen, dramatische voorbereiding, noem maar op. Er stond af en toe zelfs letterlijk dat we er niks van konden. Wij lezen ook alle kritiek, maar dat motiveert ons alleen maar om dit seizoen weer een van de verrassingen te zijn", besluit Breinburg.