Bosz lost waarschuwingsschot bij Ajax: 'Rostov staat daar om bekend'

Bosz lost waarschuwingsschot bij Ajax: 'Rostov staat daar om bekend'

23-08-2016 16:28
33

Peter Bosz verwacht dat FK Rostov in de return tegen 'zijn' Ajax betere counters op de mat legt dan in het heenduel. Daarvoor waarschuwt de coach zijn manschappen. Bosz kent de belangen van de confrontatie.

Ajax vertrok dinsdag naar Rusland. "Met het gevoel dat we een hele belangrijke wedstrijd gaan spelen. Spelen in de Champions League staat op het spel. Voor spelers is het ook heel belangrijk, iedereen wil graag in de Champions League spelen", verzekert Bosz tegenover Ajax TV. "We zijn er één wedstrijd van verwijderd. De uitgangspositie is niet ideaal, na het 1-1 gelijkspel in de thuiswedstrijd. Maar goed, dat hebben we tegen PAOK ook meegemaakt."

Bosz heeft ietwat andere verwachtingen van de opponent. "Ik verwacht dat zij min of meer op dezelfde manier gaan spelen als zij bij ons hebben gedaan. Alleen dat ze overtuigender zullen counteren. Ik vind dat wij het thuis heel goed hebben gedaan door de counters eruit te halen. Daar stond het fantastisch, want Rostov is een ploeg die bekendstaat om het spelen van counters en daar heel bedreven in is."

Rostov scoort normaliter veel uit tegenstoten. "Maar tegen ons hebben ze weinig kansen gehad. Dus in dat gedeelte hebben we het heel goed gedaan. We hebben ook heel veel kansen gecreëerd tegen Rostov. We hadden 21 doelpogingen tegen Rostov, wat veel is. Maar het rendement moet hoger." Bosz stelt tot slot dat Ajax in ieder geval één opdracht heeft: "We zullen moeten scoren daar."