Update: Guardiola durft niet te ontkennen: versterking arriveert in Manchester

Update: Guardiola durft niet te ontkennen: versterking arriveert in Manchester

23-08-2016 17:49
7

Manchester City heeft Claudio Bravo zo goed als binnen, erkent manager Pep Guardiola. De keeper komt op korte termijn over van FC Barcelona en zet daarmee een ware transfercarrousel in gang. Ook de transfer van Jasper Cillessen naar Barça zal snel rond zijn.

City stelt alles in het werk om Bravo voor zondag speelgerechtigd te krijgen. Dan wacht het treffen met West Ham United. Hij onderging dinsdag al een medische keuring, zo meldt Manchester Evening News. "Ik kan niet ontkennen wat iedereen al weet", begon Guardiola op zijn persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Steaua Boekarest. "Barcelona heeft zeven tot tien dagen geleden al bekendgemaakt dat er contact met ons was."

Wedden

Meer odds

"Maar sorry mannen, ik kan verder niks zeggen, totdat de deal afgerond is. Op dit moment is hij gewoon nog niet mijn speler", aldus Guardiola. "Tot 31 augustus zijn alleen de spelers die ik tot beschikking heb ook daadwerkelijk mijn spelers." Wat was er aan de hand met Joe Hart? Hij werd al gepasseerd, ziet nu Bravo komen en voerde een discussie met Guardiola op de training. "Ik heb die situatie met Joe besproken en ik kan verder niks zeggen over onderhandelingen."

Update 17.49 uur: Bravo is dinsdag gearriveerd op het vliegveld van Manchester voor zijn medische keuring. Die is dus nog niet achter de rug, zoals MEN meldde. De transfer is wel aanstaande, zoals Guardiola verklapte.