Update: Ook Nederlandse media melden aanstaande transfer Janmaat

Update: Ook Nederlandse media melden aanstaande transfer Janmaat

23-08-2016 21:55
18

Watford is de favoriet om Daryl Janmaat in te lijven. Ook West Ham United heeft interesse, maar de voormalige speler van onder meer Feyenoord en sc Heerenveen is onderweg naar Vicarage Road.

Volgens The Chronicle is een aanbod van Watford geaccepteerd. Het zou om een bedrag van zo'n 11 miljoen euro gaan. Bronnen rondom The Hornets zeggen dat overgang dichtbij is. Als de verdere gesprekken en de medische tests succesvol worden afgerond, staat niets een transfer naar de Premier League meer in de weg.

The Daily Mail schrijft dat Watford een bod heeft gedaan van ruim acht miljoen euro. De boulevardkrant maakt in tegenstelling tot zijn collega's geen melding van een naderende deal. Naast Watford worden ook West Ham, Crystal Palace en Napoli genoemd.

Alles wijst sowieso op een transfer van de 27-jarige rechtsback. Janmaat zat afgelopen weekend niet bij de wedstrijdselectie voor het duel met Bristol City, en dinsdagavond in de wedstrijd om de League Cup tegen Cheltenham Town is dat wederom het geval.

Met zijn aanstaande transfer dunt de Nederlandse enclave bij Newcastle flink uit. Eerder vertrokken Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Siem de Jong (PSV) al, daarnaast nadert Tim Krul een overgang naar Ajax. Vurnon Anita blijft zo als enige over.

Update 21.55 uur: Ook FOX Sports en Voetbal International melden de naderende Watford-transfer van Daryl Janmaat. Het wachten is op een persoonlijk akkoord en de medische keuring. Met de deal is meer dan zeven miljoen euro gemoeid. VI houdt het op 8,7 miljoen euro.