Zwolle reageert verheugd op KNVB-aanstelling: 'Een win-win situatie'

Zwolle reageert verheugd op KNVB-aanstelling: 'Een win-win situatie'

23-08-2016 20:34
3

PEC Zwolle heeft geen moeite met de dubbelfunctie die Dwight Lodeweges gaat bekleden. De voormalig trainer van SC Cambuur en sc Heerenveen werd dinsdag aangesteld als bondscoach van Oranje onder 20.

"Als club zijn we content dat Dwight Lodeweges voor deze functie is gevraagd. Het is een goede zaak voor het Nederlands voetbal, dat deze werkzaamheden bij hem op het bord terechtkomen omdat Dwight als geen ander weet hoe je het hoogst haalbare uit spelers haalt", reageert technisch directeur Gerard Nijkamp van Zwolle op de clubsite.

PEC Zwolle denkt zelfs garen te kunnen spinnen bij de nieuwe baan van Lodeweges, die 'high potential coach' is bij de Overijsselse eredivisionist. "Tevens kan dit in de beleving vanuit PEC Zwolle een win-win situatie opleveren, aangezien Dwight in zijn dubbelfunctie te maken krijgt met de grootste talenten van Nederland", aldus Nijkamp.

Lodeweges reageert zelf verheugd op zijn aanstelling bij de KNVB. "Voor beide werkgevers ga ik aan de slag om jonge, talentvolle spelers het beste uit zichzelf en het team te laten halen. De afgelopen tijd heb ik geroepen alleen nog nieuwe uitdagingen aan te gaan, die mij aanspreken. Dat is zowel bij PEC Zwolle als bij de KNVB het geval."